Bemutatkozás

Az ATI Megyei Autóközlekedési Tanintézet Veszprém Kft. szakemberei mindig is jogelődnek tekintették az 1912-ben alapított Állami Sofőriskolát, az ATI születését pedig 1949-től, az Autóműszaki Intézet (AMI) megalakulásától, majd 1956-tól KPM Autóközlekedési Tanintézet néven számították. 1979-ben az országos ATI iskolákat közös szakmai irányítás alá vonták, majd 1983-ban a helyi Tanácsok igazgatása alá került.

Az 1990. évek utáni privatizáció után a jelenlegi társasági forma 2011-től datálódik. A kollektíva a nehéz időkben is végig megőrizte az eredeti elnevezést, továbbvitte a több évtizedes szakmai múlt tapasztalatait. 1981-ben épült oktatóbázisunk és tanpályánk az akkori korszak legmodernebbjének számított és a folyamatos állagmegóvás miatt a mai korban is színvonalas képzést tesz lehetővé. Közel egy hektár területen a járművezetés technikai kezelésének begyakorlásához egyedülálló lehetőségeink vannak az autósiskolák között. Több, különböző méretű, számítógépes rendszerekkel felszerelt és klímatizált tantermünk lehetőséget nyújt a különféle tanfolyamok lebonyolítására. Gépjármű parkunkban megtalálható az összes népszerű típus, klímatizált, kezdő vezető barát, korszerű járművek. Nagykategóriás hallgatóinknak három teherautó és járműszerelvény, nyerges vontató, autóbusz segíti vezetői engedélyük megszerzését.

Autósiskolánk AM,A1,A2,A,B,BE,C,CE,D kategóriás tanfolyamokat indítunk folyamatosan. Magánszemélyeken kívül nagy létszámban végzünk képzéseket a helyi vállalkozásoknak, fuvarozó társaságoknak, és részt veszünk az állam által támogatott képzésekben. Szaktanfolyamainkon hivatásos járművezetők GKI és ADR vizsgákra felkészítését és vizsgaszervezését biztosítjuk.

Képzési engedélyünk alapján targoncavezetők, emelő gépkezelők, képzését, hatósági vizsgaszervezését végezzük.

Járművezető-képző szakoktatóink tapasztalt, elhivatott közlekedési szakemberek, akik éves továbbképzéseken bizonyítják szakmai rátermettségüket valamint többszörös első helyezéssel büszkélkedhetnek az országos szakmai versenyről. Emberközpontú, empátián alapuló közlekedésre nevelési módszereket használnak, több évtizedes oktatási tapasztalatok alapján.

Büszkén tekintenek visszatérő hallgatóinkra, akik több kategória elvégzéséhez is minket választanak.

Képzőszervünk korszerű minőségbiztosítási rendszert üzemeltet, amely garancia hallgatóinknak a korrekt szolgáltatás igénybevételére, pénzügyi bizonylatolásra, esetleges panaszaik kivizsgálására.